top of page

Costa Blanca Noord

Costa Blanca Noord begint bij Alicante en eindigt in Denia. Met uitzondering van Benidorm - een stad met meer wolkenkrabbers dan New York - is deze regio wat rustiger dan Costa Blanca Zuid. Omdat het Noorden van de Costa Blanca minder ontwikkeld is dan het Zuiden, is hier meer natuur aanwezig. De brede zandstranden maken hier plaats voor een gevarieerd landschap van kliffen en kleine baaien.

Costa Blanca Zuid

De Costa Blanca Zuid is te vinden in het zuidoosten van Spanje, tussen Alicante en Pilar de la Horadada. Deze Costa bestrijkt ongeveer 68 kilometer aan prachtige zandstranden gelegen aan de Middellandse Zee. Je kan deze kustlijn het allermooist aanschouwen vanuit de lucht. De kust ziet er behoorlijk wit uit, door een overvloed aan amandelteelt (bomen met roze-witte bloesem) in het verleden.

Costa Cálida

De Costa Cálida, ook Costa de Murcia genoemd, neemt maar liefst 250 km van de Spaanse kust in. Het speciale aan de Costa Cálida, is de combinatie van zijn twee zeeën, de Mar Menor en de Middellandse Zee. De Mar Menor staat bekend om zijn indrukwekkende kliffen, oneindige witte stranden en prachtige havens. Als watersportliefhebber, kom je zeker aan je trekken in deze binnenzee.

 

Regio Quizz

Bij het vinden van uw droomverblijf in Spanje, is de correcte locatie natuurlijk van groot belang. Houdt u van natuur of verkiest u liever de bruisende stad? Bent u verzot op de authentieke rurale Spaanse levensstijl of prefereert u een internationalere omgeving. Century21 Spanje helpt u bij het vinden van vastgoed in de regio die perfect bij u past!

 

Toch al benieuwd?

Ontdek uw ideale bestemming via de regio quiz!

WELKE REGIO PAST BIJ U?

bottom of page